Type Big game

Volschubkarper

Een spiegelkarper volledig vol met onregelmatige schubben. Op het open water kom je deze vis zelden tegen. Toms Creek heeft een aantal exemplaren opgekweekt tot volwassen vissen en uitgezet op de Big game en Carp Creek. Er zwemmen er een aantal op de avonturenvijvers en de Carp Creek, in verschillende groottes.

Zilverkarper

Een karpersoort die je zelden in het open water in de Benelux tegenkomt. Bij Toms Creek zwemt dit soort in de Carp Creek en Big Game. Het zijn echte algeneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Gave vis om te vangen, maar erg moeilijk te verleiden en vaak een toevalstreffer.

Rijenkarper

Een spiegelkarper met een rij schubben over de zijlijn. Van zijn staart tot aan zijn kieuwen. Een prachtige vis om te zien! Op het open water kom je deze vis zelden tegen. Toms Creek heeft een aantal exemplaren opgekweekt tot volwassen vissen en uitgezet op de Big game en Carp Creek.

Lederkarper

Dit is een spiegelkarper zonder schubben! Ook wel de naaktkarper genoemd. Deze karper zwemt maar weinig in het open water in Nederland. Bij Toms Creek zwemmen er een aantal exemplaren op de Big game en de Carp Creek.

Graskarper

Deze hoort van de familie van de karpersoorten. Deze komt van nature niet voor in de Benelux, maar is wel op diverse wateren uitgezet om waterplanten weg te eten. Er zwemmen bij Toms Creek een aantal zeer dikke exemplaren in de Carp Creek, Big Game en Monster Creek. Het zijn echte planteneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Maar ook een gave vis om te vangen. Dit kan vaak het beste met zoete boilies of zoet aas, zoals gezoete mais.

Albino meerval

De Europese meerval, maar dan in de prachtige albino kleur. Net als de wildkleur Europese meerval een slimme en sterkte vis. Een gevecht aan de hengel! Er zwemmen een aantal op de avonturenvijvers, Catfish Creek en Big Game.

Transmontanus steur

De Transmontanus steur wordt ook wel de witte steur genoemd. Ze kunnen gigantisch groot worden. Na de Beluga, de grootste zoetwatervis van de wereld. De witte steur heeft een lang, slank lichaam, kop en bek. De vis heeft geen gewone schubben, maar grote hoornachtige schubben. Dit vormt een natuurlijk pantser. Deze vissen bevinden zich meer op de bodem. Ze kunnen goed voorbijdrijvend voedsel vinden met hun sterk ontwikkelde reuk- en smaakzintuigen. Deze zwemmen in de avonturenvijvers, Big Game, Catfish Creek en Carp Creek. De grootste, van ruim 2 meter, zwemt in de Monster Creek.

Siberische steur

De gladbuiksteur of de Acipenser baerii. Typerend aan deze vis is de lange spitse snuit. Deze vissen zijn erg actief. Ze zwemmen zowel op de bodem van de visvijver als aan het wateroppervlak. Ook is dit een populaire vis voor de kaviaar wereld. Maar bij Toms Creek zwemmen alleen de mannetjes. Vaak het beste te vangen aan pellets, zalm, haring of kaas. Het is aan te raden om ook een voerplek te maken. Deze vissen zwemmen in de avonturenvijvers, big game, catfish creek, carp creek en de allergrootste in de monster creek.

Beluga steur

De Europese steur of Huso Huso. Ook wel de roofsteur genoemd, omdat hij met z’n gigantische bek actief jaagt op andere vis. Het is een wilde en levendige steur! Ze kunnen gigantisch groot worden. Niet voor niets de grootste steurensoort ter wereld. Er zwemmen meerdere exemplaren op de avonturenvijvers en de Big Game. De grootste exemplaren zwemmen in de Monster Creek van ruim 2.00 meter en rond de 70 kilo.

Diamant steur

Een Russische steur met een bijna prehistorische uiterlijk! Ook wel de Gueldenstaetti of Donausteur genoemd. Een grote, logge vis maar erg sterk. Eenmaal aan de haak, dan ben je nog niet zomaar klaar. Deze vis is goed te vangen met pellets en sterk ruikende aassoorten. Er zwemmen meerdere van deze steuren op de avonturenvijvers met een gemiddelde maat van 100 cm, maar de uitschieters zijn tot richting 150 cm. Deze zwemmen op de Big game.