Categorie Lelystad

Black bass

Deze Amerikaanse Baars is familie van de zonnebaarzen, de Micropterus. Deze zwemt in de Catfish Creek. Een leuke afwisseling voor de vissers die verschillende soorten vis willen vangen. Wordt vaak gevangen op een zinkend trosje wormen.

Channel catfish

Een Amerikaans meervalsoort met de Latijnse naam Ictalurus punctatus. In Amerika een zeer populaire vissoort om te vangen. Deze vis heeft zeer scherpe reuk- en smaakzintuigen. Daardoor goed te verleiden met smakelijk aas, zoals de Toms Creek pellets, haring, worst of zalm. De gemiddelde maat is tussen 4 – 8 pond. Deze vis komt nergens anders voor in Benelux! Je kunt ze bij ons vangen op de Catfish Creek en de Carp Creek.

Volschubkarper

Een spiegelkarper volledig vol met onregelmatige schubben. Op het open water kom je deze vis zelden tegen. Toms Creek heeft een aantal exemplaren opgekweekt tot volwassen vissen en uitgezet op de Big game en Carp Creek. Er zwemmen er een aantal op de avonturenvijvers en de Carp Creek, in verschillende groottes.

Zilverkarper

Een karpersoort die je zelden in het open water in de Benelux tegenkomt. Bij Toms Creek zwemt dit soort in de Carp Creek en Big Game. Het zijn echte algeneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Gave vis om te vangen, maar erg moeilijk te verleiden en vaak een toevalstreffer.

Rijenkarper

Een spiegelkarper met een rij schubben over de zijlijn. Van zijn staart tot aan zijn kieuwen. Een prachtige vis om te zien! Op het open water kom je deze vis zelden tegen. Toms Creek heeft een aantal exemplaren opgekweekt tot volwassen vissen en uitgezet op de Big game en Carp Creek.

Lederkarper

Dit is een spiegelkarper zonder schubben! Ook wel de naaktkarper genoemd. Deze karper zwemt maar weinig in het open water in Nederland. Bij Toms Creek zwemmen er een aantal exemplaren op de Big game en de Carp Creek.

Graskarper

Deze hoort van de familie van de karpersoorten. Deze komt van nature niet voor in de Benelux, maar is wel op diverse wateren uitgezet om waterplanten weg te eten. Er zwemmen bij Toms Creek een aantal zeer dikke exemplaren in de Carp Creek, Big Game en Monster Creek. Het zijn echte planteneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Maar ook een gave vis om te vangen. Dit kan vaak het beste met zoete boilies of zoet aas, zoals gezoete mais.

Snoekbaars

De snoekbaars is een bekende vis in het open water. Voor de variatie heeft Toms Creek deze rover ook in de avonturenvijvers uitgezet. Over het algemeen zijn deze vissen in de ochtend of avond actief. Op bij zon op een plekje in de schaduw. Het beste te vangen met een stukje dode vis.

Koi karper

Een speciale kleurrijke gekweekte variant van de karper. Een sierlijke vis met een prachtig kleed in allerlei kleuren van oranje tot wit en geel. Voor de variatie zijn enkele van deze uitgezet in de avonturenvijvers.

Albino meerval

De Europese meerval, maar dan in de prachtige albino kleur. Net als de wildkleur Europese meerval een slimme en sterkte vis. Een gevecht aan de hengel! Er zwemmen een aantal op de avonturenvijvers, Catfish Creek en Big Game.