Kom karpervissen in de karpervijver

Toms Creek heeft twee 2 karpervijvers:

  • Carp Creek: grote karpers van 6 tot ruim 20 pond. Lees meer
  • Karpervijver: karpers van 2 tot 10 pond. Lees verder op deze pagina.

Karpervijver

Op de karpervijver bij Toms Creek kun jij het avontuur beleven van het vangen van veel karpers. In de karpervijver bij Toms Creek – West zitten meer dan 1000 karpers. De gemiddelde maat van de vissen is tussen de 1-5 kg, met ook enkele uitschieters. Het zijn allerlei verschillende soorten karper; unieke Belgische en Franse spiegelkarpers, schubkarpers, kruiskroeskarpers en graskarpers. Hier heb je een grote kans op het vangen van karper, maar wát voor een karper, is altijd weer een verrassing! Je kunt hiervoor ook allerlei verschillende technieken inzetten. Van karpervissen met de method feeder, schuifloodje, pellet wagler, tot aan karpervissen met een penhengel of vaste stok met elastiek. Elke vis moet je voorzichtig behandelen, op een natte onthaakmat onthaken en daarna direct terugzetten. Op deze karpervijver geldt catch & release!

Vistekken met houten steigers

De karpervijver heeft 16 vaste visstekken. Elke visstek is voorzien van een houten steiger die uitsteekt over het water. Zo zit je echt op het water, kun je naar het eiland vissen, maar ook goed in de ‘margin’, de kanten naast jouw stek.

Speciaal toegangshek voor de karpervissers

Voor het gemak van de karpervisser is er een rechtstreekse doorgang naar de kapervijver middels het speciale toegangshek. Vanaf de parkeerplaats kun je direct met je visspullen langs het toegangshek naar de karpervijver lopen. Het toegangshek wordt aan het begin en aan het einde van ieder dagdeel geopend door de parkbeheerder. Belangrijk is dat je je eerst aanmeldt in de Lodge (Toms Creek – West) alvorens de visspullen te plaatsen!

Lees hier het reglement voor het karpervissen:

Weerhaakloze haken

Er mag alleen met een origineel weerhaakloze haak gevist worden. De weerhaak platknijpen is niet toegestaan. Weerhaakloze haken zijn ook verkrijgbaar in de shop.

Vissen vasthouden

Til een vis nooit hoger dan kniehoogte (niet staan), om vallen van de vis te voorkomen. Ondersteun de vis altijd met twee handen (bij de voorvinnen en de staart).

Het visavontuur kan beginnen

Er is voor ieder wat wils: betaalwater voor forelvissen, karper en of meerval- en steurvissen. De vangst van elke vissoort is weer een andere beleving. Toms Creek werkt met sessies van vier uur. Je hebt geen visvergunning nodig. Heb je nog geen ervaring en/of vismateriaal? Geen probleem, je kunt instructies krijgen, een viscoach inhuren en vismateriaal kopen of huren.

Voorafgaand aan het vissen koop je een online visticket via E-tickets. Tijdens het vissen kan er eten & drinken bestelt worden middels het bordje met QR-code bij de visplek. Ook kan er op ons gezellige terras heerlijk gegeten en gedronken worden!

Vissoorten in de karpervijvers

Ontdek meer bij Toms Creek