Toms Creek Lelystad

Toms Creek is een prachtig vormgegeven park met meerdere visvijvers midden in het poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land ‘De Oostvaardersplassen’, naast recreatieplas ’t Bovenwater en camping ’t Oppertje. Een perfecte locatie voor de recreant, maar ook zeker ook voor de visser!

Het vispark heeft 15 vijvers op een terrein van 8 hectare. Het park is opgedeeld in de gebieden ‘Oost’ en ‘West’. West is het gedeelte waar hét allemaal begonnen is. Vanaf 2004 zijn daar de forelvijvers, avonturenvijvers, kwie kwie zwamps en de karpervijver gesitueerd. Gebied Oost is sinds eind 2021 erbij gekomen. Dit terrein ligt direct naast West. Hier bevinden zich de nieuwe vijvers van Toms Creek; grote vijvers met een slag grotere vissen. Op deze plek zijn de Big Game, Carp Creek, Catfish Creek en Monster Creek gesitueerd.

Naast het ruime aanbod aan vis activiteiten zijn er ook andere outdoor activiteiten. Het aanbod is in de loop der jaren flink uitgebreid met verhuur van E-choppers, Wild Games, Clinics etc.
Zowel bij Oost als West kun je de auto parkeren. Daarnaast is er een horeca met terras voor een hapje & een drankje en een shop voor alle vismaterialen aanwezig. Deze locatie is goed begaanbaar met een rolstoel. Ook is er een invalidentoilet aanwezig.

Toms Creek
4.6
Gebaseerd op 570 beoordelingen
powered by Google
js_loader

  Visvijvers Lelystad

  Forelvijvers

  In de ‘put & take’ forel- en zalmforelvisvijvers wordt een vast aantal vissen per persoon uitgezet (zie tarieven voor uitzet per vijver). Afhankelijk van welke (zalm)forelvijver je kiest. Binnen de vissessie van 4 uur mag je zoveel vissen vangen als je zelf kunt en wilt. De vis wordt steeds aan het begin van elke sessie uitgezet.

  Karpervijver

  Op de karpervijver bij Toms Creek – West kun jij het avontuur beleven van het vangen van veel karpers. In deze carpfishery – naar Engels voorbeeld – zitten meer dan 1000 karpers. De gemiddelde maat van de vissen is tussen de 2-10 pond, met ook enkele uitschieters.

  Avonturenvijvers

  Op een van de zes 'catch & release' avonturenvijvers kun je het avontuur beleven van het vangen van bijzondere vissen! De avonturenvijvers zijn gevuld met onder andere Siberische steur, Diamant steur, Europese meerval, Striped bass en verschillende soorten karpers.

  Big Game vijver

  Dé grootste vijver van Toms Creek met spectaculair grote vissen! Deze vijver zit vol met grote Beluga, Transmontanus, Russische en Siberische steuren en Europese meervallen van minimaal 1 tot ruim 1,80 meter en 120 pond.

  Carp Creek

  De grootste karpervijver van Toms Creek. De Carp Creek is gevuld met vele honderden prachtige karpers met een gemiddelde maat van 6-20 pond. Met uitschieters tot ruim 30 pond.

  Catfish Creek

  De enige meervalvijver van heel Nederland! Het perfecte water om kans te maken op een prachtige meerval! Deze sterke roofvissen zijn er in verschillende soorten en maten. Hier kun je meervalvissen op de Europese meerval (Silurus glanis) in de wildkleur en de albino variant.

  Monster Creek

  Dit is dé vijver voor de ervaren visser die nieuwe records willen bereiken! De vijver is gevuld met de grootste vissen van Toms Creek - tot zo’n ruim 140 pond. Denk aan steuren (Beluga en Transmontanus) en Europese meervallen van boven de 2 meter!

  Kwie Kwie Zwamps

  Uniek in Europa: Kwie Kwie vissen in één van de 6 zwamps. Exclusief bij Toms Creek – West in Lelystad. In een tropische setting met Surinaamse hutjes, grote palmbomen, bananenplanten kun je je hart ophalen en vissen op de tropische Kwie Kwie.

  Lobster ponds

  NIEUW! Kom vissen in onze Lobster pond op rivierkreeft. Uniek in Nederland en alleen bij Toms Creek kun je je eigen kreeftjes vangen voor je maaltijd. In 4 uur tijd mag je zoveel mogelijk kreeften vangen en meenemen voor consumptie.

  Arrangementen Lelystad

  Eten & drinken

  Informeer naar de mogelijkheden
  De activiteiten zijn uit te breiden met eten en drinken. Bijvoorbeeld een volledig verzorgde barbecue, burgers & beers of complete lunch.
  Meer informatie

  Lunch Time

  € 13,50 v.a. 5 pers.
  Complete lunch met diverse (warm en koud) belegde broodjes, koffie/thee en jus d’orange. Vanaf 5 personen
  Meer informatie

  Barbecue standaard

  € 23,50 v.a. 8 pers.
  4 stuks vlees p.p., buffetsalades, gerookte forel, friet, diverse sauzen, brood met kruidenboter en tapenades. Bij deze bbq dien je zelf te grillen of boek een grillmaster.
  Meer informatie

  Barbecue uitgebreid

  € 27,50 v.a. 8 pers.
  5 stuks vlees p.p. uitgebreide buffetsalades, gerookte forel, friet, div. sauzen, brood met smeersels, koffie/thee. Bij deze bbq dien je zelf te grillen of boek een grillmaster.
  Meer informatie

  Tom The Fisherman

  € 23,50 v.a. 8 pers.
  Leer de basistrucs om een forel aan de haak te slaan. Inclusief begeleiding van een visexpert, leenhengel, aas en materiaal.
  Meer informatie

  Vissoorten in de 15 vijvers van Lelystad

  Wat is het verschil tussen Toms Creek Zwolle en Lelystad?

  Toms Creek Zwolle is het nieuwe vispark, voorheen H20 forellenvijver. Er zijn een aantal verschillen in mogelijkheden en faciliteiten op de parken.

  Toms Creek ZwolleToms Creek Lelystad
  Visvijvers7 vijvers op totaal 15.000m215 vijvers op totaal 80.000m2
  VissoortenEuropese meerval, spiegelkarper, regenboogforel, Afrikaanse meerval, zalmforel, steur, schubkarper, beekridder, goudforel Europese meerval, spiegelkarper, regenboogforel, Afrikaanse meerval, zalmforel, steur, schubkarper, beekridder, goudforel
  HorecaSnacks, broodjes, bittergarnituren, ijs. Koffie/thee, fris, bier en wijnOntbijt, lunch, diner, late night snack, bittergarnituren, ijs
  Arrangementen en bedrijfsuitjesVisarrangement ‘Tom the Fisherman’ en ‘Adventure Fishing’ Kindervisfeestjes en Vliegviscursus.8 soorten visworkshops, boogschieten, wild games, e-choppers, huifkartocht, midgetgolf, steppen en watersporters
  Horeca arrangementen voor groepenBarbecue en drankarrangementenKoffie/thee met appelgebak, Breakfast on the Creek, Lunch Time, Toms Burgers & Beer, All you can eat Ribs, Een rondje snacks, Barbecue, drank arrangementen