Kom vissen in onze Kwie Kwie Zwamps

Exclusief in Europa: Kwie Kwie vissen in één van de 6 zwamps bij Toms Creek – West in Lelystad.
Deze zwamps zijn speciaal gecreëerde tropische omgevingen met Surinaamse hutjes, grote palmbomen en bananenplanten. Hier kun je genieten van het vissen op de tropische Kwie Kwie. Bij aanvang van de vissessie worden er een vast aantal Kwie Kwie’s per persoon uitgezet. Binnen de vissessie van 4 uur mag je zoveel vissen vangen als je zelf kunt en wilt. De vis wordt steeds aan het begin van elke sessie uitgezet. Alles wat door jou gevangen wordt is voor jou en mag je meenemen voor consumptie.

Kwie Kwie vissen bij Toms Creek is een speciale attractie die je nergens anders in Europa zult vinden. Het is een geweldige gelegenheid om kennis te maken met deze exotische vissoort en te genieten van een onvergetelijke viservaring in een prachtige omgeving.

Hoe gaat het in z’n werk?

  • Er worden 5 kwie kwie vissen per persoon, per vissessie van 4 uur uitgezet.
  • Elke persoon mag één hengel gebruiken. Je bent vrij om je eigen hengel en aas mee te nemen.
    Als je geen eigen hengel hebt, kun je een bamboe hengel huren voor €3,50 per dagdeel.
  • Na de vangst bewaar je de kwie kwie in een emmer met water. Na afloop neem je de vangst mee naar huis voor consumptie.
  • Het gebruik van een schepnet is niet toegestaan. Het is niet toegestaan om de vis te scheppen.
  • Voor het vangen van kwie kwie, een tropische vissoort zijn verschillende aassoorten effectief. Wormen, meelwormen, wasmotten en pellets worden vaak gebruikt en hebben goede resultaten opgeleverd. In onze shop op het park kun je deze aassoorten ook kopen als je ze niet zelf hebt meegenomen.

Eten en drinken
Er is een uitgebreide menukaart voor het eten en drinken. In de zomer verkopen wij ook Fernandes en Surinaamse broodjes. Het eten en drinken is te bestellen in de Lodge, maar ook via de QR code bordjes bij de zwamps.
Eigen eten en (non-alcoholic) drinken meenemen is toegestaan aan de zwamp.

Zwamps
De zwamps zijn onderverdeeld over:
“zwamp 1” met 20 visstekken
“zwamp 2” met 10 visstekken
“zwamp 3” met 15 visstekken
“zwamp 4” met 15 visstekken
“zwamp 5” met 35 visstekken
“zwamp 6” met 10 visstekken
De medewerkers van Toms Creek verdelen de vissers over deze 6 zwamps. Groepjes worden zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst.

Bij elke zwamp is een hutje aanwezig met stoeltjes en bankjes. Deze bieden een comfortabele zitplek en een schaduwrijke omgeving. Ideaal om te ontspannen en te genieten van je viservaring, vooral tijdens de warme zomerdagen.

Startdatum: 10 juni 2023
Vanaf 10 juli 2023 kan er NIET meer op kwie kwie gevist worden.

Reserveren
Je kunt online een ticket reserveren. Let op: tickets worden per week beschikbaar gesteld!
Toeschouwers hebben vrije toegang en hoeven geen ticket te kopen.

Lees hier het reglement van het Kwie Kwie vissen:

Het visavontuur kan beginnen

Er is voor ieder wat wils: betaalwater voor forelvissen, karper en of meerval- en steurvissen. De vangst van elke vissoort is weer een andere beleving. Toms Creek werkt met sessies van vier uur. Je hebt geen visvergunning nodig. Heb je nog geen ervaring en/of vismateriaal? Geen probleem, je kunt instructies krijgen, een viscoach inhuren en vismateriaal kopen of huren.

Voorafgaand aan het vissen koop je een online visticket via E-tickets. Tijdens het vissen kan er eten & drinken bestelt worden middels het bordje met QR-code bij de visplek. Ook kan er op ons gezellige terras heerlijk gegeten en gedronken worden!

Vissoorten in de Kwie Kwie Zwamp

Ontdek meer bij Toms Creek