Type Avonturenvijvers

Graskarper

Deze hoort van de familie van de karpersoorten. Deze komt van nature niet voor in de Benelux, maar is wel op diverse wateren uitgezet om waterplanten weg te eten. Er zwemmen bij Toms Creek een aantal zeer dikke exemplaren in de Carp Creek, Big Game en Monster Creek. Het zijn echte planteneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Maar ook een gave vis om te vangen. Dit kan vaak het beste met zoete boilies of zoet aas, zoals gezoete mais.

Snoekbaars

De snoekbaars is een bekende vis in het open water. Voor de variatie heeft Toms Creek deze rover ook in de avonturenvijvers uitgezet. Over het algemeen zijn deze vissen in de ochtend of avond actief. Op bij zon op een plekje in de schaduw. Het beste te vangen met een stukje dode vis.

Koi karper

Een speciale kleurrijke gekweekte variant van de karper. Een sierlijke vis met een prachtig kleed in allerlei kleuren van oranje tot wit en geel. Voor de variatie zijn enkele van deze uitgezet in de avonturenvijvers.

Albino meerval

De Europese meerval, maar dan in de prachtige albino kleur. Net als de wildkleur Europese meerval een slimme en sterkte vis. Een gevecht aan de hengel! Er zwemmen een aantal op de avonturenvijvers, Catfish Creek en Big Game.

Striped bass

De gestreepte zeebaars (Morone saxatilis), ook wel de Atlantische gestreepte baars. Voor de variatie heeft Toms Creek een aantal van deze rover ook in de avonturenvijvers, Carp Creek en Big Game uitgezet. Worden het meest gevangen aan een afzinkend trosje wormen.

Transmontanus steur

De Transmontanus steur wordt ook wel de witte steur genoemd. Ze kunnen gigantisch groot worden. Na de Beluga, de grootste zoetwatervis van de wereld. De witte steur heeft een lang, slank lichaam, kop en bek. De vis heeft geen gewone schubben, maar grote hoornachtige schubben. Dit vormt een natuurlijk pantser. Deze vissen bevinden zich meer op de bodem. Ze kunnen goed voorbijdrijvend voedsel vinden met hun sterk ontwikkelde reuk- en smaakzintuigen. Deze zwemmen in de avonturenvijvers, Big Game, Catfish Creek en Carp Creek. De grootste, van ruim 2 meter, zwemt in de Monster Creek.

Stellatur steur

Ook wel in het Latijns de Acipenser stellatus. Opvallend is de slanke bouw en een lange afgeronde wipneus, die op een eendensnavel lijkt. Ze zwemmen zowel op de bodem van de visvijver als aan het wateroppervlak. Deze steuren zijn overdag te vangen, maar vooral in de avond actief. Er zwemmen enkele exemplaren in de avonturenvijvers.

Siberische steur

De gladbuiksteur of de Acipenser baerii. Typerend aan deze vis is de lange spitse snuit. Deze vissen zijn erg actief. Ze zwemmen zowel op de bodem van de visvijver als aan het wateroppervlak. Ook is dit een populaire vis voor de kaviaar wereld. Maar bij Toms Creek zwemmen alleen de mannetjes. Vaak het beste te vangen aan pellets, zalm, haring of kaas. Het is aan te raden om ook een voerplek te maken. Deze vissen zwemmen in de avonturenvijvers, big game, catfish creek, carp creek en de allergrootste in de monster creek.

Atlantische steur

Een steursoort die voorkomt in de Atlantische kust van Amerika en Canada. Ze kunnen gigantisch groot worden. Bij Toms Creek zijn de rond de 100-110 cm. Er zwemmen een paar van deze exemplaren op de avonturenvijvers. In de winterperiode zijn ze over het algemeen moeilijker te vangen. Dan eten ze maar weinig voedsel. Opvallend kenmerk is de olijfbruine kleur, grote beenplaten met lichtere zijkanten en een witte buik.

Naccari steur

Familie van steuren van oorsprong afkomstig uit de Adriatische zee. Opvallend kenmerk is het patroon op de buik en onderbuik. De rug is vaak grijsbruin, olijfbruin of bijna zwart gekleurd. Er zwemmen een paar van deze exemplaren op de avonturenvijvers. Gemiddeld rond de 100-120 cm. Voor de vissers die graag verschillende soorten willen vangen, is dit een mooie toevoeging aan ons visbestand.