Type Carp Creek

Volschubkarper

Een spiegelkarper volledig vol met onregelmatige schubben. Op het open water kom je deze vis zelden tegen. Toms Creek heeft een aantal exemplaren opgekweekt tot volwassen vissen en uitgezet op de Big game en Carp Creek. Er zwemmen er een aantal op de avonturenvijvers en de Carp Creek, in verschillende groottes.

Zilverkarper

Een karpersoort die je zelden in het open water in de Benelux tegenkomt. Bij Toms Creek zwemt dit soort in de Carp Creek en Big Game. Het zijn echte algeneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Gave vis om te vangen, maar erg moeilijk te verleiden en vaak een toevalstreffer.

Rijenkarper

Een spiegelkarper met een rij schubben over de zijlijn. Van zijn staart tot aan zijn kieuwen. Een prachtige vis om te zien! Op het open water kom je deze vis zelden tegen. Toms Creek heeft een aantal exemplaren opgekweekt tot volwassen vissen en uitgezet op de Big game en Carp Creek.

Lederkarper

Dit is een spiegelkarper zonder schubben! Ook wel de naaktkarper genoemd. Deze karper zwemt maar weinig in het open water in Nederland. Bij Toms Creek zwemmen er een aantal exemplaren op de Big game en de Carp Creek.

Graskarper

Deze hoort van de familie van de karpersoorten. Deze komt van nature niet voor in de Benelux, maar is wel op diverse wateren uitgezet om waterplanten weg te eten. Er zwemmen bij Toms Creek een aantal zeer dikke exemplaren in de Carp Creek, Big Game en Monster Creek. Het zijn echte planteneters. Daarmee ook goede werkers voor de onderhoud van onze vijvers. Maar ook een gave vis om te vangen. Dit kan vaak het beste met zoete boilies of zoet aas, zoals gezoete mais.

Schub- en kruiskarper

Deze karpersoort zwemt ook veel rond in de karpervijver en avonturenvijvers. De schub- en kruiskarpers herken je aan een regelmatig schubbenpatroon. De kruiskarper is een kruising tussen de schubkarper en de giebel. Daardoor heeft deze geen baarddraden, zijn ze hoger gebouwd en ook erg sterk. Voor de karpers kun je het beste een voerplek aanmaken met wat pellets. Je vangt deze vis met maïs, wormen en pellets. Deze zijn verkrijgbaar in de Lodge.

Spiegelkarper

Eén van de karperssoorten die veel rondzwemt in de karpervijver en avonturenvijvers is de spiegelkarper. Een prachtige vis. Elk exemplaar is uniek door zijn schubbenpatroon. Zo zwemmen er onder andere ook volschub, leder- en rijenkarpers. Deze vissen zijn sterk en slim. Daarom kun je het beste een voerplek aanmaken met wat pellets. Je vangt deze vis met maïs, wormen en pellets. Deze zijn verkrijgbaar in de Lodge.