Op zaterdag 2 maart was het tijd voor de forel koppelwedstrijd. Op deze prachtige dag stonden er 16 koppels klaar om te gaan vissen. Het weer kon niet beter! Aangename temperatuur en zonnetje was iedereen positief gestemd. Na de loting was het tijd om om half 10 te beginnen.

De wedstrijd telde 8 rondes van 25 minuten en tussendoor 5 minuten om te wisselen naar de volgende stek. In de ochtend draaiden we drie plaatsen door en in de middag vier zodat iedereen op zoveel mogelijk verschillende stekken kon vissen. Aan het eind van elke ronde werd er meteen nieuwe vis uitgezet, zodat deze zich mooi kon verspreiden over de vijver.

Na elk startsignaal was het bijna muis stil en werd er in opperste concentratie gevist. Er werd direct goed gevangen. De forellen zwommen mooi rond in groepjes.

Tussen de middag was er het welbekende menu verkrijgbaar en werd er lekker op het terras in de zon gegeten.
Toen was het alweer tijd voor de laatste 4 rondes en dat het spannend ging worden was een ding wat zeker was.

De middag vloog voorbij en het patroon dat de vis vlak na het startsignaal goed te vangen was zette zich voort. Vlak voor half 3 was de wedstrijd afgelopen en was het tijd om de score op te maken. Er stond een mooie prijzentafel klaar met petjes, molens, schepnetten en twee prachtige tassen.
De scores lagen vanaf plaats 7 zeer dicht op elkaar, van 9,48 kg naar 9,49 kg en op plaats 5 met 9,50 kg Steven en Nick gevolgd op nummer 4, Marcel en Remco met 9,90 kg. De top 3 bestond uit Mike en Hans 9,90 kg, Rob en Chan 10,04 kg en de winnaars van deze dag Tom en Marvin met 10,39 kg!
Ook hadden we voor deze wedstrijd een troostprijs; een mooie grote forel knuffel! Deze ging naar Henrico en André.

We kijken terug op een prachtige leuke dag met goede vangsten, op naar de laatste wedstrijd op 7 april in Zwolle!

Ontdek meer bij Toms Creek