Vandaag was het tijd voor de tweede Big Fish koppelwedstrijd op de avonturenvijvers. 15 teams waren aanwezig om te vissen in avonturenvijver 1, 3, 5 & 6.
De sfeer was gelijk goed en iedereen had er zin in. Tijdens de vorige wedstrijd hadden we nog veel regen, maar vandaag beloofde een prachtige dag te worden.
Na het loten van de stekken kon iedereen zich klaarmaken om te wachten op het startschot.

Om 10.00 uur was het startschot en werd vrijwel direct de eerste vis op stek 15 gevangen en de kop was er af! Tijdens de eerste ronde werd er goed gevangen op vijver 1 & 5. Jeroen en Jeremi een prachtige steur van +1,20m en een mooie meerval. Op vijver 1 werd een opmerkelijke vangst geboekt door de mannen! Namelijk twee keer een Channel Catfish. De eerste ronde wisten Jens en Bob maar liefst 13 punten te verzamelen gevolgd door Jeroen en Jeremi met 12 punten, een goede start.

Het startschot voor ronde 2 klonk en team Bruinsma ging als een raket op vijver 6 met een steur van 1,19m en 1,21m. Tijdens dat dit gebeurde werd er op vijver 1 een prachtige spiegelkarper gevangen. Mark en Kees wisten zeer opmerkelijk deze ronde maar liefst 3 keer dezelfde steur te vangen en deze ronde 17 punten te verzamelen. 

Tijdens de pauze werd er genoten van een menu bestaande uit broodje hot dog/kip burger, frietjes en drinken, welke de teams goed konden gebruiken. Ondanks de 9 graden die ze aangeven, voelde het vandaag fris aan.

Tijd voor ronde 3: Dat Jens en Bob grote steuren konden vangen wisten we nog wel van de vorige wedstrijd, maar ook deze ronde wisten ze een knaller van maar liefst 1,55m te vangen. Ronde en 1 en 2 was er niet super gevangen op vijver 3 maar na de pauze werd ook hier gevangen en wist Mathieu met zijn dochter er toch 3 steuren uit te trekken. Raymond en Michel gingen deze ronde als een speer en wisten 19punten (!) te scoren.

Meestal wordt er tijdens de laatste ronde van de viswedstrijden vaak wat minder gevangen, maar deze dag was dat anders! Als je over een knallend einde spreekt, dan was dit er wel een: In het laatste kwartier trapte Maurice af met een prachtige albino meerval gevolgd door een normale meerval. Toen we opeens aan de overkant Kevin met een kromme hengel zagen waar tot onze verbazing ook een albino meerval aan hing. Alsof het nog niet gekker kon ook buurman Machiel en Hans een kromme hengel met een albino er aan! Dat alles in de laatste minuten van de wedstrijd.

Iedereen begaf zich naar de serre, waar de prijzen klaar stonden en sterke verhalen de ronde gingen. De scheidsrechters trokken zich terug en de punten werden geteld.
Jens en Rob zijn op de derde plaats geëindigd met 32 punten, met 36 punten op plaats 2 geëindigd Jeroen en Jeremi en Raymond en Michel zijn deze wedstrijd de winnaars met maar liefst 42 punten. Knap gevist!

Alles bij elkaar was het een topdag. Mooie grote steuren, een spiegelkarper, zowel normale als albino meerval en als klap op de vuurpijl: twee keer een channel catfish.
Elke koppel heeft meerdere vissen gevangen. Er was een hoop gezelligheid. Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 20 januari!

Ontdek meer bij Toms Creek