Primeur: Het eerste NK Kwie Kwie vissen!

Zaterdag 16 juli vond het 1e Nederlands Kampioenschap Kwie Kwie vissen plaats! Met 22 deelnemers een eerste keer een leuk deelnemersveld aan de zwamps.

Zwamp nummer 5 was opgedeeld in 3 vakken. Iedereen lootte in 1 vak en moest daar gedurende de ronde in vissen. Na de ronde werd er doorgedraaid naar een volgend vak en zo vistte iedereen eerlijk de hele zwamp rond. Elke ronde werden er nieuwe kwie kwie’s en ook tilapia’s uitgezet. Met heerlijk warm weer, een Surinaams muziekje, springende tilapia’s in het water, was het gezellig onder de palm- en bananenbomen. De vis was niet makkelijk te vangen, maar gelukkig wist ervaren visser Mike de spits af te bijten met de eerste kwie kwie. Rob wist een kwie kwie spot te vinden in de 2e ronde en ging als een speer. In de derde ronde kon de rest ze op die stek niet meer vangen, vakkundig de spot leeggevist door Rob. In de derde ronde besloten we nog wat extra tilapia ook uit te zetten, om de vangsten nog wat op te krikken. Ook kwam de pers nog langs om een mooie foto te schieten en leuk stukje te plaatsen in de Flevopost. Bekijk hier het krantenbericht.
Na het laatste eindschot was het tijd om te tellen en daarna de prijsuitreiking te houden. Rob Hens was de overtuigende winnaar en 1e Nederlands kampioen kwie kwie vissen. Hij ving maar liefst 8 kwie kwie’s en 2 tilapia’s. De tweede plek was voor Anthony Slijngaard met 5 kwie kwie’s en 5 tilapia’s. Derde plek was voor Mike Karijo met 4 kwie kwie’s en 3 tilapia’s. Voor de winnaars was er een mooie beker en een mooie prijs. Onder de overige deelnemers werden de overige prijzen verloot. Iedereen bedankt voor het meedoen en de gezelligheid en tot volgend jaar!

Ontdek meer bij Toms Creek