De eerste forelwedstrijd op de nieuwe forelvijver 1 in Zwolle!

Vrijdagavond 13 mei was de eerste wedstrijd forelvissen op de nieuwe forelvijver 1 in Zwolle! Met maximaal 30 plekken was de hele wedstrijd volgeboekt. Nadat de stekken waren uitgezet en een korte briefing en loting had plaatsgevonden klonk het startschot door scheidsrechter Lammert. Gelijk werden er in het heldere water over de hele vijver forellen geland. Een ieder moest wel even wennen aan deze vijver, die er nog maar net zo bij ligt en waar voor de eerste keer een wedstrijd werd gevist. De meeste vissen werden toch wat dieper of tegen de taludrand aan gevangen. Over het algemeen was de powerbait het meest succesvol. Elke ronde werden er 6 plekken doorgedraaid zodat een ieder de hele vijver een keer rond ging. Wat leuk was is dat de vis goed verdeeld over de vijver gevangen werd. De sfeer onderling was goed en de nodige grappen en opmerkingen werden links en rechts gemaakt. Ook werd er serieus gevist, want tenslotte telt elke vis!
Uiteindelijk werden er 186 van de 240 uitgezette forellen gevangen, 77,5% van de uitzet. Bovendien was het spannend wie er zou winnen. Rob Hens werd met 15 forellen overtuigend winnaar! Daarna kwamen 4 mensen die alle 4 12 forellen hadden gevangen. De 2e winnaar werd Marvin Abrams met een gewicht van 4,50 kg. De 3e winnaar Don Necir met 4,46 kg, de 4e werd Marcel van de Kolk met 4,34 en 5e Ferry Kraaij met 3,79 kg.

Voor de eerste drie winnaars was er een mooie prijs die ze konden uitkiezen. De overige prijzen werden verloot.
Het was gezellig dat er een hoop toeschouwers mee waren gekomen en een hoop gezelligheid met elkaar. Iedereen bedankt en tot de volgende wedstrijd op vrijdagavond 10 juni!

Ontdek meer bij Toms Creek